Arrangementer

I Uvdal er det aktivitet gjennom hele året. Arrangementer med fart og spenning, eller vandringer med historisk sus, se de varierte arrangementene i oversikten under.

 

Sevleseminaret

På årets seminar kommer tre spennende og kunnskapsrike foredragsholdere for å dele sin kunnskap om Smartmetere (AMS-målere) / 5G-teknologien / Emosjonell intelligens.

Sevle-seminaret er en arena for kunnskaps- og erfaringsutveksling om høyaktuelle temaer innenfor Politikk – Helse – Nytenkning.

For mer informasjon se deres facebooksider

 

RC- Kjøring

En radiostyrt bil (RC) er en motorisert modellbil som styres ved hjelp av radiokontroll. Radiokontrollen sender radiosignaler til bilens radiomottaker, som igjen kontrollerer akselerasjon, brems og styring. Å bygge, kjøre og modifisere radiostyrte biler er en hobby for mange entusiaster i alle aldre.  Her stiller vi med biler til en hyggelig leiepris for prøvekjøring.Det serves også pølser, drikke og andre forfriskninger til koselige priser
For mer informasjon se deres facebooksider

Sommerfest

Velkommen til sommerfest i bankhagen i Rollag sentrum lørdag 16 Juni!
For mer informasjon se deres facebooksider. 

Fjellfestival på Mårbu

På fjellfestivalen den 22 Juni vil det bli god underholdning ved lokale trubadurar frå Hardanger og Leif Aase, samt muligheit for fine turar i lokalområdet, god stemning og naturopplevingar.
For mer informasjon se deres facebooksider

Sommeravslutning Lampeland hotell

Ta med kollegaer eller venner til en hyggelig kveld med sommertapas og underholdning med stand up-komikeren Jan-André Olsen. Hotellet serverer deilig sommertapas, dessert og kaffe.
For mer informasjon se deres facebooksider

Rødbergdagene

DSC_0459_preview

Gode tilbud fra lokalbutikkene i Rødberg sentrum. Rødbergdagene avholdes 22-23 Juni i 2018. Rødbergdagene startes fredag ettermiddag med fiskekonkurranse i Rødbergdammen, for store og små.«Terrassepub» på Rødberg hotell utover kvelden. Lørdag morgen starter med gratis frokost for alle på Rødberg hotell. Deretter felles utendørs trening for alle som vil. Nore Energi feirer 100­års jubileum i år og arrangerer energikamp lørdag formiddag. Kraftverket Nore I feirer 90 år. Det blir foredrag og omvisning på kraftverket. Nore og Uvdal kommune deler ut årets kulturpris og kulturstipend og det tradisjonelle ola­bil løpet går som vanlig lørdag ettermiddag.

Årets stand­up show på Nye Risans eftf. lørdag kveld er det Henrik Thodesen og Martin Lepperød som står for. Etterpå spiller bandet «Torgeir og kjendisene».
Butikkene er åpne til kl. 21.00 fredag kveld og fra 10.00­17.00 på lørdag.

Mange gode tilbud i butikkene, stands og aktiviteter i sentrum. Husk også å kjøpe lodd i Rødberglotteriet. Mange fine premier. Trekning under Rødbergdagene, lørdag kl 16.00.
Riktig god sommer alle sammen.

For mer informasjon se deres facebooksider

 

Aktivitetsdag på Rollag Bygdetun

rollagbt_main

23 Juni, 1 Juli, 7 Juli, 11 Juli.

Bygdetunet i Rollag ligger i naturskjønne omgivelser ved Rollag stavkirke og Rollag prestegård.

Åpningstider 23. juni – 12. august 2018: Onsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 11.00-16.00. Under Middelalderuka: Alle dager 11.00-16.00.

St. Hans feiring på Norefjord

BuiNore.no og Norefjord Camping ønsker velkommen til St Hans feiring på Norefjord camping lørdag 23 juni.

For mer informasjon se deres facebooksider

Begynnerkurs i flattvannspadling på Geilo / Kayak Course

For mer informasjon se deres facebooksider

Konsert med Solveig Leithaug

16299881_1401871103169865_3737857547058022813_o

Lørdag 23. juni kl. 19.00 inviteres du til stemningsfull midtsommerkonsert med Solveig Leithaug, i Uvdal stavkirke.

Solveig er i dag bosatt i Nashville og opptrer med norske og utenlandske artister. Hun har en fantastisk stemme, behersker flere sjangere innen musikk og sammen med gitaren, blir stemningen magisk. Les mer på facebook

Billetter: Kr. 200,­ Barn opptil 16 år: Gratis

Stand Up og konsert

Stand Up med Henrik Thodesen og Martin Lepperød på Nye Risan eft. bakeri og konditori den 23 Juni. Etterpå spiller Torgeir og kjendisene.

 

Basecamp Dagali

collage-info

Sommeraktivitetsleir for ungdom 25-29 Juni. se basecampdagali.no for mer informasjon.

Mountain Rally Rullestol

Er du rullestolbruker, eller kjenner du noen som er det? Eller ønsker du bare å prøve en rullestol eller et terrengkjøretøy i fantastiske omgivelser? Da bør du ta turen til Haglebu Fjellstue da årets rullestolrally går av stabelen!

For mer informasjon se deres facebooksider

 

Matfestivalen i Numedal

Dessert-med-bær

 

Lokalmatfestival på Rollag stasjon, midt i hjerte av Numedal, ca 45 min fra Kongsberg retning Geilo. Festivalrestaurant med spennende lokalmatmeny som serveres sammen med et mat-teater.

Matfestivalen arrangeres 29. og 30. juni. Det er 6. året på rad Matfestivalen arrangeres. Det blir lokalmatmarked, kafé, restaurant og aktiviteter i Fritidsparken ved Veggli Vertshus.  Unn deg en skikkelig matopplevelse i vår festivalrestaurant med garantert god stemning og spennende smaker.

For mer informasjon se matopplevelseriNumedal.no

Motorhistorisk dag – Nore og Uvdal Bygdetun

18920817_1453474781376974_160664246748585073_o.jpg

Lørdag 7. juli kommer bil­ og motorinteresserte til tunet med sine «kulturskatter», velkommen!

Kultursøndag på Dåset, Flesberg Bygdetun

Svene Bygdekvinnelag drar i gang sesongen søndag 8. juli der blant annet Småjondølene opptrer med spel og dans.

Slåttedag på Nore og Uvdal Bygdetun

Lørdag 14. juli er det slåttedag på tunet, da skal den gamle slipesteinen, ljå og hesje brukes.  Ta på deg arbeidsklær og kom. Til dugurds blir det graut.

 

Åpent tun på Dåset, Flesberg Bygdetun.

15 Juni. Dåsettunet er en gammel Flesberg gård i idylliske omgivelser, Den er unik ved at de ca 20 bygningene er bevart i sitt opprinnelige miljø. Bygdetunet er åpent for publikum i sommersesongen med omvisning, enkel kafé og utstillinger. Det er en tradisjon at lag og foreninger i Flesberg arrangerer «Dåsetsøndager» i juli med aktiviteter, matsalg og egne utstillinger.

Dagali River Festival 2018

20 Juli. For mer informasjon se deres facebooksider

Middelalderdag på Langedrag Naturpark

21. Juli

 

Markering av Uvdal Stavkirkes 850-års jubileum

21. Juli. Foredrag, utstilling og forestillingen “Livsens Klang” med Numedal Spel- og dansarlag.

12.00 Åpning av Uvdal stavkirkes 850 års-jubileum ved Ola Fjeldheim, generalsekretær i Fortidsminneforeningen

13.00 «Historien sitter i veggene – og ligger under golvet» Foredrag ved arkitekt Nils Friis

13.00 – 16.00 Tømrerne Nils Gunnar Hjalland og Tore Sønju, som var med under Riksantikvarens stavkirkeprogram, viser gamle håndverkstradisjoner på tunet

14.30 «…alter til min glædes Gud oc tacke dig Gud for lyre…» Kirkens dekor og interiør foredrag ved kunsthistoriker Tove Frøvoll Thoresen

16.00 Jubileumsgudstjeneste «Rom for sorg og glede i 850 år»

17.00 Kirkekaffe og enkel servering ved Nore og Uvdal menighetsråd

18.30 og 20.30 «Livsens klang» To konserter i stavkirken ved Numedal Spel- og Dansarlag og Nore Spelemannslag Sangeren og lyrespilleren Åshild Wetterhus er musikalsk leder

12.30 – 16.00 Uvdal bygdekvinnelag har matsalg på tunet – betasuppe, kaker og kaffe m.m.

12.00 – 18.00 «Uvdal stavkirke forteller» Utstilling om Uvdal stavkirke i Kornmagasinet Utstillingen vil være åpen hver dag resten av sesongen

Billett til konserten kr. 200,- (begr. antall). Påmelding til uvdalstavkirke850@gmail.com (betales kontant i døra). Billetter selges også i skolestua på Nore og Uvdal bygdetun.

 

Jubileumsfest på Nore og Uvdal bygdetun.

21. juli. Aktiviteter for barn, salgsboder og demonstrasjon av håndverksteknikker. Åpning av middelalderuka.

 

Middelalderuka

omvisning

 

 Middelalderuka har vært arrangert siden 2001 og har mange forskjellige arrangementer spredt over et stort geografisk område.Kulturopplevelser med fokus på middelalderen, konserter, forestillinger, utstillinger, pilgrimsvandring og omvisningstur. For mer informasjon se Middelalderuka.no

Middelalderverksted

22-27 Juli arrangeres en serie kurs i historiske håndverksteknikker i Middelaldersenteret i Rollag.

Knivmakerkurs, sviping, teknikk for produksjon av esker og fat, draktsøm og garnfarge er noen av innslagene disse dagene.

Det er mulig å melde seg på enkeltdager. For mer informajson og påmelding se http://www.middelalderverkstedet.no eller kontakt: kjell@mogen.no. Noen kurs kan være fullbooket.

Kultursøndag på Dåset, Flesberg bygdetun

22. Juli

I Sevlegutens fotspor

Bli med i Sevlehula, der Sevleguten gjemte seg. For mer informasjon se deres facebooksider

Foredrag “Norske ødegårder”

22. Juli. Foredrag om Norske ødegårder v/forfatter Øystein Morten på Sevletunet i Nore. Salg av hjemmelaget suppe, sveler og kaffe. For mer informasjon se deres facebooksider.

Barnas dag på Rollag Bygdetun

23. Juli

Foredrag v/forsker Margrete Figenschou Simonsen

23. Juni kommer forsker Margaretha Figenschou fra Historisk Museum i Oslo til Mellom Kravik gård og forteller om de arkeologiske utgravningene som har foregått på Kravikgårdene og hvilke funn som er gjort.

Fortellerkveld: Svartedauen i ett historisk perspektiv.

23. Juli kommer kunstner og lege Kristine Hjulstad til Vangestadloftet i Flesberg for å formidle om svartedauden gjennom et medisinskog historisk perspektiv. Et spennende tema inne på dette loftet som faktisk er eldre enn pesten.

Barnas dag på Dåset, Flesberg Bygdetun.

24. Juli

Konsert med Anne Gravir Klykken

24. Juli. Konsert med sangeren Anne Gravir Klykken på Søre Skjønne i Nore, eier Guri Sørli forteller om gården.

Foredrag Rollag Stavkirke i ett nytt lys.

24. Juli. Foredrag “Rollag stavkirke i ett nytt lys” ved bygningshistoriker Ola Storsletten.

Vi ser Rollag stavkirkei et nytt lys, ved bygningshistoriker Ola Storsletten tirsdag kveld. Dendrokronologiske prøver tatt av Rollag stavkirke i 2016 viser at kirken er bortimot 300 år yngre enn tidligere har antatt; ikke fra midten av 1100­tallet, men fra midten av 1400tallet. Bare få tiår etter svartedauden, i en periode da det ble bygget svært få kirker i landet, er bøndene i Rollag i full gang med å reise sitt nye gudshus. Hvorfor? Hvordan kaster dette nytt lys over det vi vet om stavkirken fra før?

 

Escape Room

Tirsdag 24. Juni kan du prøve deg på Escape Room på Rollag Bygdetun. Escape room er et rom fylt med gåter, hint og effekter. En gruppe blir låst inne i et rom, målet er å komme seg ut på kortest mulig tid, ved å løse oppgavene som dere blir gitt. For mer informasjon se deres facebooksider

 

På veg til Uvdal Stavkirke

25. Juli. Det er i år 200 år siden folk fra Tunhovd, Dagali og Sør Skurdalen siste gang gikk den lange vegen over fjellet til Uvdal Stavkirke for å begrave sine kjære.

 

Foredrag “Ombygging av stavkirkene i perioden 1257-1723

25. Juli kommer Linn Willets Borgen til Uvdal Stavkirke for å fortelle fra sitt doktorgradprosjekt som tar for seg ombygginger av stavkirkene i perioden 1247-1723.

 

Bokbad

Litteratur fra vikingtiden hyller vold og drap, samtidig sto vikingene midt inne i en overgang fra norrøn til kristen religion. Dette blir tema for ett bokbad med romanforfatteren Tore Kvæven og sakprosaforfatteren og historikeren Tore Skeie.  Velkommen til et mestermøte på Lampeland Hotell onsdag 25. juli med disse kritikerroste historikerne og forfatterne. For mer informasjon se deres facebooksider. 

Kurs i Klingebakst

I Numedal er klingebaksten en god gammel tradisjon, og kunsten videreføres stadig fra generasjon til generasjon. For mer informasjon se deres facebooksider

Barnas dag Nore og Uvdal bygdetun

26. juli Barnas dag på Nore og Uvdal bygdetun. Les mer på Nore og Uvdal bygdetun`s nettsider. 

 

Konsert Consortium Vokale Oslo «Olavshymner»

Consortium Vocale, tilknyttet Oslo domkirke, er et mannskor som har spesialisert seg innen gregoriansk sang. De framfører Olavshymner i gregoriansk stil fra sitt nyeste album «Histora Santi Olavi» ­ kombinert med tekstforklaring og flerstemt musikk fra tidlig middelalder på konserten torsdag 26. juli i Flesberg stavkirke. For mer informasjon se deres facebooksider. 

 

Smådølfestivalen

BC16_SMADOL-74-748x500

 

27-19 juni arrangeres smådølfestivalen som er ett 3 dager bilcrossløp på Smådøl Motorsenter. For mer informasjon se nmknu.com

 

Middelaldertur

«Middelalderturen gjennom Numedal» er en svært populær tur som gir en unik mulighet til å bli nærmere kjent med Numedals rike kulturhistorie! Bussturen går fredag 27. juli og stopper på flere middelaldergårder og stavkirker i hele Numedal. Her kan du oppleve middelalderkunst og bygninger som vanligvis ikke er åpne for publikum, høre lokalhistorie, sagn og gode fortellinger. Arrangør er Lågdalsmuseet på Kongsberg. For mer informasjon se deres facebooksider

 

Kulturquiz, buffet, dans og musikk.

Sevletunet arrangerer Kulturquiz, buffet, bygdedans og toradermusikk den 27 juli.

 

Foredrag: Leire som mørtel

Foredrag ved Eystein Greibrokk på Nore og Uvdal bygdetun den 27. juli.

Dialektkveld.

Numedal Mållag inviterer til festkveld på Kyrkjestugo i Rollag den 27 juli. Sylfest Lomheim tar oss med på en spennende reise i Dialektlandet Norge. Even Tråen spiller fele. Dialektnettsida for Numedal blir offisielt åpna og presentert. Nettsida er et historisk dugnadsprosjekt for å ta vare på, formidle og fremme bruk av det tradisjonelle talemålet.

For mer informasjon se deres facebooksider

 

Pilgrimsvandring

I år går turen fra Veggli fjellkirke til Dalhøgd fjellkapell. To dager: Lørdag 28. og søndag 29. juli. På vandringen blir du kjent med lokalhistorien, med sagn og fortellinger fra området, opplever lokal kultur og gjestfrihet og deler flotte naturopplevelser.

 

Middelaldergilde/marked

Den 28. juli arrangerer Numedal Middelaldersenter matgilde og market på Rollag bygdetun.  Salg av tradisjonelle håndverksprodukter og lokale matvarer.  Matservering med inspirasjon fra vikingtid og middelalder. Barna kan bli med på en rekke aktiviteter. Intet gilde uten «Soga om Traaenskatten» der ensemblet «Musicantus» opptrer og blankvåpengruppa «Vikverir» byr på kampoppvisning. Stiller du med viking­ eller middelalderdrakt får du halv pris på inngangsbilletten! Husk kontanter, kun kontantsalg. For mer informasjon se deres facebooksider

 

Konsert med Daniel Kvammen

default_file-1527074719

Det autentiske middelalderloftet på Søre Kravik skaper en fin ramme rundt konserten med Daniel Kvammen m/band lørdag kveld 28. juli. Opplev denne kjente musikeren fra Hallingdal. Han fikk blant annet årets Spelemannspris for beste video i 2018. For mer informasjon se deres facebooksider

Generasjonssøndag

29. juli Generasjonssøndag på Dåset, Flesberg bygdetun

Oslokkvesper

29. juli Olsokkvesper i Nore stavkirke

Konsert med Knut Reiersrud

Middelalderuka avsluttes med «En reise i strengemusikkens lekende magi». Intimkonsert i Nore stavkirke på olsokkvelden med Knut Reiersrud, en av landets beste instrumentalister. En eksklusiv begivenhet. Vi oppfordrer til forhåndskjøp av billetter da det er få plasser via http://www.ticketco.no.

 

Oslok og Pilegrimsmesse

29. juli Olsok­ og pilegrimsmesse i Rollag kirke

Fortellinger om svartedauden

29. juli kan du høre lektor Jørn Hjulstad «Fortellinger om svartedauen» på Flesberg menighetshus.

Oslokmesse

29. juli Olsokmesse i Flesberg stavkirke

Basecamp Dagali

6.-  10. august Basecamp Dagali, sommeraktivitetsleir for ungdom www.basecampdagali.no

Aktivitetsdag og prisutdeling

11. august Aktiviteter og utdeling av Rollag kommunes kulturpris på Rollag bygdetun

Tur med Barnas turlag

Overnattingstur i Smådøl 18 August.

For mer informasjon se barnas turlag på facebook.

 

Fentetrøkket

fentun2

Fentetrøkket arrangeres for 19.gang helger 17-19 august på Torsetlia på Dagalifjell i Uvdal. Her samles jenter i alle aldre for å gå fjelltur i vakker natur, knytte nye bekjentskaper, la seg underholde og spise god mat.

Bli med du også! Les mer på fentun.org

Vegglidagen

Veggli vel ønsker alle hjertelig velkommen til årets Vegglidag lørdag 18 august. En familiedag med salgsboder og aktiviteter for bygdefolk, fritidsboende og andre som tar veien til Veggli denne dagen. Detaljert program kommer på Veggli Vel sin facebookside, og oppslag på tavler rundt omkring i Numedal.

 

Nore og Uvdal Triathlon

Uvdal+Triathlon+2015.png__

 

Svømming, Sykling og løping gjennom den ville og vakre naturen i øvre Numedal. I år er den store nyheten at det går an å melde på et stafettlag! Man kan altså dele opp de tre distansene og ta en hver. Vi utfordrer bedrifter, lag og vennegjenger til å melde seg på stafettlag. Før Triathlon arrangeres det barneaktivitet. Denne består av løping, sykling og løping. Barn i alle aldre er velkomne til å delta! Nore og Uvdal triathlon arrangeres av IL Noringen og Rødberg IF i samarbeid med sine sponsorer.

For mer informasjon se noruvtri.no 

Setermesse

26. august Setermesse Skriuli i Smådøl

RC kjøring og dans.

1-­2. september RC Kjøring utendørs på Fossanåsen i Rollag 1. september «Branson» spiller til dans på Fossanåsen i Rollag http://www.fossanasen.no

 

Tur med Barnas turlag

Triathlondag 2. September

For mer informasjon se barnas turlag på facebook.

Flatbrødbakst

Vasstulan 1100 tilbyr kurs i flatbrødbakst 3 oktober. Som deltager får du lunsj med flatbrød attåt, i tillegg til å ta med egen bakst hjem. For mer informasjon se deres facebooksider. 

Kurs i klingebakst

Kurset holdes på Vasstulan 1100 den 10 november. Du får lære å bake ut, steike og smøre din egen kling. Vi baker 15-20 kling hver til å ha med hjem. For mer informasjon se deres facebooksider

Fjellmatfestivalen

Fjellmatfestivalen rakfiskmiddag2

 

Fjellmatfestivalen avholdes 16-18 november 2018 på Torsetlia. Med råvarer fra hardangervidda og kåring av den beste rakfisken. For mer informasjon se Fjellmatfestivalen.no

 

 

Villreinfestivalen

cropped-reinsdyr_redigert_preview.jpeg

 

3 helga i oktober avholdes Villreinfestivalen på Uvdal skisenter for aller første gang. reinsdyr, servert både som historie og på matfatet. Det også flere andre aktiviteter blant annet hundekjøring med hunder fra Langedrag, lassokasting, terrengkjøring med Volvo jeep, deling av slakt og salg av lokalmat.

For mer informasjon se deres facebooksider

 

Tur med Barnas turlag

Kom-deg-ut-dagen 4 November.

For mer informasjon se barnas turlag på facebook. ‘

Tur med Barnas turlag

Leik og klatring i Numedalshallen 16. desember.

For mer informasjon se barnas turlag på facebook.

 

Numedalsrally

Rally II_preview

 

Numedalsrally er et vinterrally, og et av de største rallyene i Norge, og arrangeres første helg i mars i Nore og Uvdal kommune, øverst i Numedal.For mer informasjon se Numbedalrally’s nettsider

Tur med Barnas turlag

Leik og moro på skøyteisen.

For mer informasjon se barnas turlag på facebook.

Vasstulanrennet

DSC_0272_previewI mars-måned arrangeres Vasstulanrennet – dette er hyttefolket og bygdefolkets favoritt! Løypetrassèen, med start på Dagalifjellet, består av 3,2 mil med velpreparerte spor og kjennetegnes av sitt spektakulære skue fra start til mål, der oppe på høyfjellet. For mer informasjon se skirenn.com

Uvdal Games

IMG_0679_preview

 

Uvdal Games arrangeres av Huaarranger i samarbeid med AVIA produksjon og uvdal skisenter og er årets desinitivt kuleste påskerenn. Gjennom en løype bestående av kule svinger, heftige doseringer og valgfrie hopp. Hopp og sprell på påskeaften for de minste også. Det holdes ett eget renn for alle opp til 16 år i løpet av dagen. For mer informasjon se Uvdalgames.no

Nyttig informasjon finner du også her:
Advertisements